Van een van onze tuinders hebben dit heerlijke recept. Als maaltijd en lekker eens zonder vlees!
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 sjalotje
- 250 gram volkoren basmatirijst
- 800 gram spruiten
- 500 gram champignons (kastanje)
- 2 tl kardemom
- 2 tl komijnzaad
- 1 el geraspte gember
- 1 tl chilipoeder
- 200 gram cashewnoten
- 5 teentjes knoflook
- 0,5 ltr water
- 1 blokje groentebouillon
- 2 el zoete sojasaus
- nootmuskaat en zout
Bereiding
- Snij de knoflook, ui en de sjalotjes (apart houden)
- Verhit olie in een soeppan en fruit daarin de helft van de knoflook, de ui, kardemom en komijn. Voeg de gewassen rijst toe en roer het geheel om. Voeg daarna 0,5 ltr water toe met het bouillonblokje. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de rijst is droog gekookt.
- Rasp intussen de gember en haal de kontjes van de spruitjes. Grote spruiten halveren. Blancheer de spruitjes 5 minuten en snij intussen de kastanjechampignons in tweeën en hak de cashewnoten in grove stukken.
- Neem een wokspan en verhit olie om vervolgens het sjalotje, de gember, de chilipoeder en de rest van de knoflook te fruiten. Voeg de kastanje champignons toe en laat het geheel 3 minuten doorbakken. Voeg daarna de beetgare spruitjes toe en roerbak nog eens 3 minuten. Voeg nu de cashewnoten toe en breng het geheel op smaak met sojasaus, nootmuskaat en zout. Serveer de rijst erbij.