Van een van onze tuinders hebben we een heerlijke aardappel-bietensalade. Als maaltijd of lekker ergens bij. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 750 gr iets kruimelige aardappelen
- 500 gr gekookte bietjes
- 500 gr gepocheerde kipfilet
- 5 augurken
- 4 radijsjes
- 3 el goede mayonaise
- 2 el witte wijn azijn
- 1 tl mosterd
- klein handje bieslook
- 1 tl venkelzaad poeder
- peper en zout
Bereiding
- Zet de bietjes op in een pan water en kook ze 1-1,5 uur tot ze gaar zijn. In de tussentijd schil de aardappelen en kook ze in een pan met ruim water tot ze net gaar zijn. Laat ze afkoelen, verwijder daarna de schil en snijd de bietjes in blokjes van 1,5 cm. De gekookte en afgekoelde aardappelen ook in stukjes van circa 1,5 cm snijden.
- Snijd de augurken, bieslook en radijsjes in kleine stukjes. Neem een grote mengkom en voeg de bietjes, aardappelen en overige gesneden groentes (helft bieslook) samen. Voeg de wijnazijn, mayonaise, mosterd, en venkelzaadpoeder toe.
- Doe de kipfilet in een pan met water. Breng het water aan de kook en draai het vuur zodra het water kookt gelijk laag. Je mag af en toe een bubbeltje zien. Breng het water op smaak of voeg een bouillonblokje toe. Laat de kip 8-10 minuten zachtjes garen. Haal daarna de pan van het vuur, maar laat de kip er nog 10 minuten in liggen. Klaar is je gepocheerde kipfilet. Serveer de bietensalade af met enkele reepjes gepocheerde kipfilet en breng op smaak met peper en zout en de helft van de gesneden bieslook.