Wil je meedoen? Vrijwilliger worden of heb je interesse in een wekelijks groentepakket?
Nieuwsgierig naar hoe onze moestuin werkt?

Voedsel Veur Elkaar Buurse en Omstreken” is een vereniging waarbij we als leden gezamenlijk voor onze voedselvoorziening zorgen, middels een gemeenschappelijke voedseltuin. We werken zoveel mogelijk volgens biologische principes en methodes. De manier waarop we onze groenten oogsten en delen met onze gemeenschap is een essentieel onderdeel van onze tuin. Voor iedereen die onvoldoende tijd, ruimte of kennis heeft om zelf z’n groenten te verbouwen, hebben wij een stuk grond gepacht, welke door initiatiefnemer en tuinder Henny ter Huurne met hulp van vrijwilligers wordt geëxploiteerd.

De moestuin

Lidmaatschap en oogsten

Klik hier voor meer informatie over lidmaatschap, kosten en het oogsten van verse groenten.

Natuurlijke bestrijding

Ongedierte en ziektes op natuurlijke wijze worden voorkomen of bestrijden.

Duurzame praktijken

Jaarlijks een nieuwe laag compost en niet spitten, ploegen of frezen.

Bijdrage biodiversiteit

De moestuin draagt bij aan levendig, gezond en kleurrijk landschap.

Moestuin

Tuinder

Leden

Wekelijkse oogst

Niet iedereen heeft ervaring met tuinieren, heeft tijd of de ruimte om zelf zijn groenten te verbouwen. Vandaar dit initiatief om een stuk grond te pachten en dit gezamenlijk, met hulp van een tuinder te gaan exploiteren. Samen onderhouden we de moestuin. Als je wilt kun je zelf mee komen helpen, vrij-willig, even uit de dagelijkse sleur of drukte, je hoofd leeg maken en lekker ontspannen door met je handen in de grond te werken. Op deze manier een bijdrage leveren aan de groenten die je eet geeft extra veel voldoening. Minimale bijdrage? Zelf de groente ophalen tijdens de wekelijkse oogstdag op zaterdag.
Kijk bij lidmaatschap en FAQ voor meer informatie.

‘Ik ben geen ervaren tuinier, maar dat maakt niet uit. De gemeenschap hier verwelkomt mensen van alle niveaus, en ik heb ondertussen al veel geleerd. Als ik na een paar uurtjes in de tuin thuiskom met een mandje vol verse producten, weet ik dat ik niet alleen goed eet, maar ook bijdraag aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.’

Gemeenschap rondom voeding

Voedsel heeft altijd al mensen samengebracht en verbonden. Denk aan gedeeldemaaltijden met familie en vrienden, waarbij warme banden worden gesmeed. Dituniversele fenomeen overstijgt culturele grenzen en verenigt mensen, ongeachthun achtergrond. Vroeger, tot ongeveer een eeuw geleden, verbouwden gemeenschappen gezamenlijk gewassen en deelden ze oogsten. Mensen werkten samen op het land en vierden oogstfeesten. In die tijd leefde men meer in
harmonie met de seizoenen, de natuur en deelden ze hun overvloed met anderen. Met de groei van steden en industrialisatie in de afgelopen eeuw ontstond er echter een kloof tussen landelijke en stedelijke gebieden. Dit leidde tot individualisme en verlies van traditionele sociale structuren. Onze voedseltuin maakt deel uit van een bredere beweging om gemeenschappen opnieuw te verbinden met voeding én elkaar.

Activiteiten & meer
Of het nu gaat om het vieren van de oogst, educatieve workshops, of gewoon samenkomen om te genieten van de tuin en de vers geteelde groenten, iedereen vindt ergens wel aansluiting. Bekijk de agenda voor het actuele aanbod en vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook.

Zo rustgevend om in de moestuin te zijn en alles smaakt zoveel lekkerder. Ik heb nog nooit zulke grote wortels, kolen en courgettes gezien!’

_jouw privacy

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens! We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over je privacy? Check dan onze privacy policy. Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@voedselveurelkaar.nl

_in opbouw

Mogelijkheid tot inschrijven op de website is in aanbouw.
Op dit moment kun je via deze pagina meer informatie krijgen over het lidmaatschap.

Broekheurnerweg 35, Haaksbergen

info@voedselveurelkaar.nl