Van een van onze tuinders hebben dit heerlijke stoofpotje. Als maaltijd en lekker eens zonder vlees!
Ingrediënten
- 3 zoete aardappelen
- 400 ml kokosmelk
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl kurkuma, koriander
- 1 tl currypoeder, komijn, geraspte gember
- snufje chilipoeder
- 200 gr Quinoa
- 8 tomaten
- 400 gr kikkererwten uit blik
- 8 stengels boerenkool
- peper en zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Stoom ze tot beetgaar zijn.
- Zet een braadpan op het vuur en voeg de knoflook,gember, kurkuma, koriander, currypoeder, chili en komijn toe.
- Spoel de Quinoa af en voeg deze ongekookt aan de kruiden toe. Voeg de gehakte tomaten toe. Na 10 minuten koken voeg je de kikkererwten toe
- Verwijder de stammetjes van de boerenkool, snijdt de bladeren in kleine stukjes en voeg ze toe aan de stoompot. Voeg nu ook de beetgare zoete aardappel toe. Laat het geheel 10 minuten stomen en breng het geheel met zout en peper op smaak.